Odpor

V človeku vsakršno dejanje, ki mu ni v takojšnje zadovoljstvo, ustvarja upor.

Zavzetost in razmišljanje nam omogočita, da dejanje prevetrimo iz različnih zornih kotov. Odpor, ki se porodi v človeku, je navsezadnje nastal zaradi nenehnega boja praljudi, da bi preživeli. Tudi hoja v hrib pomeni za telo upiranje. Upiramo se tako fizično kot razumsko ali čustveno. Nadzor nad čustvi je nujen, da bi živeli uravnovešeno, in kot smo čustva razvijali hkrati z učenjem gibanja in razuma, tako jih v odrasli dobi nadzorujemo lahko hkrati z usmerjenim nadzorovanim gibanjem. S pomočjo vaj AEQ smo lahko zelo uspešni. Senzorno motorična amnezija je le ena od oblik odpora proti našem napredku, in somatski gibi jo zmanjšujejo.

Do AEQ vaj® boste pogosto čutili nerazložljiv odpor in iskali razloge, zakaj vam ne morejo pomagati. Najboljši motivator je bolečina; ko je imamo dovolj ali postane neznosna, se odločimo nekaj storiti. Vaje AEQ so nežne in telesu dobrotljive. Ko gibe usvojimo, odpor do rednega izvajanja popušča. Ko zjutraj in zvečer izvedete AEQ vaje® z največjim možnim zavedanjem, ustvarite rutino, ki poskrbi, da premagujete odpor vse bolje. Tu je vir navdiha, porodi se sposobnost, z manj truda narediti več, spremeni se funkcionalnost gibanja in s tem obremenitve. Tako se nežno in brez stresa spopadamo z bolečino, začutimo svobodno gibanje. Spremeniti tok življenja pa je mogoče le, kadar smo svobodni in močni.

Preberite še:

Zavzetost in razmišljanje nam omogočita, da dejanje prevetrimo iz različnih zornih kotov. Odpor, ki se porodi v človeku, je navsezadnje nastal zaradi nenehnega boja praljudi, da bi preživeli. Tudi hoja v hrib pomeni za telo upiranje.