Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Lidija Jakljevič

Vsakdanje hitenje, skrbi, vrvež dogodkov, me je pripeljalo v stanje, da nisem imela več stika s svojim telesom. Tega seveda tedaj še nisem vedela, čutila sem pa, da ne grem v pravo smer, ker so se posledice pričele odražati na mojem telesu. Vendar sem za vse našla nek izgovor in potisnila v kot, to ni bilo takrat na vrsti. V nekem trenutku sem začutila, da tako ne bom več dolgo vozila, da to ni normalno stanje in da je potrebno nekaj narediti. Tako se je pričelo moje raziskovanje. Prišla sem do informoterapije (komunikacija z našimi celicami v jeziku, ki ga le-te razumejo), ki me je prevzela, ko sem na sebi opazila rezultate.

Tudi sama sem želela to delati in sem se vpisala na izobraževanje, tako da sem postala certificirana informoterapevtka. Vseskozi me je pri mojem delu zanimalo zakaj prihaja do različnih bolezni, težav, to je samo posledica, kaj pa je vzrok? In tako se je moje raziskovanje nadaljevalo v šolo Karmične diagnostike.

Na enem izmed predavanj nam je g. Ogorevc povedal za g. Aleša Ernsta in njegovo metodo, kako so zategnjene mišice, ki so posledica raznoraznih dogodkov v življenju razlog za veliko težav in se z daljšanjem/krajšanjem mišic le-te tudi odpravijo. Še isti dan sem si pogledala Aleševe prispevke na spletu in se naročila na individualno terapijo.

Tu so se pričela moja nova spoznanja, presenečenja. Nisem mogla verjeti, da ne morem narediti čisto preprostega giba – počasnega dviga komolca, … Vsaka terapija je bila novo spoznanje in novo raziskovanje sebe. Želela sem o AEQ izvedeti še več, tako sem se vpisala na seminar AEQ 1. stopnje, kjer sem pridobila še več novih informacij, spoznanj, za katere sem zelo hvaležna. AEQ vaje delam vsak dan in lahko rečem, da mi je AEQ spremenila življenje in postala del mojega vsakdanjika.

Prišla sem do zavedanja, da je moje telo, telo za katerega sem sama odgovorna, imam nadzor nad njim in ga s čutenjem lahko sama tudi spreminjam. Ni se potrebno truditi, biti priden, dovolj je da se učimo, razumemo, raziskujemo in tako postajamo boljši.

Hvala Alešu, ki je prava zakladnica AEQ-ja, za vse podano znanje, vesela sem, da sem imela možnost spoznati tako učinkovito metodo.

Lidija Jakljevič, Metlika, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še:

Vsakdanje hitenje, skrbi, vrvež dogodkov, me je pripeljalo v stanje, da nisem imela več stika s svojim telesom. Tega seveda tedaj še nisem vedela, čutila sem pa, da ne grem v pravo smer, ker so se posledice pričele odražati na mojem telesu. Vendar sem za vse našla...