Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Petra Šmid Seljak

Izobraževanje za učiteljico tretje stopnje, ki skozi aktivne terapije posameznika uči večjega čutno gibalnega zavedanja, je bila nekako izbira, ki je izbrala mene.

Že prva stopnja je v meni vzbudila vznemirjenje, ki ga čutiš v telesu, ko najdeš tisto PRAVO. Poglabljanje vase skozi učenje AEQ metode, izvajanje AEQ vaj in opazovanje lastnega spreminjanja so bili začetki. Prepletanje novih spoznanj o somatiki ter znanj in vedenj, do katerih sem prišla pri svojem delu s strankami, je nato zame postajalo vedno bolj naravno in spontano. Vodenje delavnic AEQ metode in učenje AEQ vaj mi je preraslo v užitek. Zato odločitev za triletno šolanje ni bila več vprašanje. 


Že prvi modul me je prepričal, da bo globina in širina naučenega prinesla spremembe. Učili smo se na praktičnih vajah, po korakih, skozi opazovanje, občutenje ter z aktivnim sodelovanjem vsakega učečega. Tokrat so bile roke učitelja na posamezniku tiste, ki so vodile skozi spremembe v čutenju, izvedbi in razumevanju pomena zavestnega nadzora nad gibanjem in čutenjem. Širili smo razumevanje somatskih procesov in delovanje aktivne terapije z razlago fizioloških sprememb v delovanju možganov in njihovim vplivom zavestnega nadzora nad mišicami.

Teden je minil v procesu novih zaznav, ki so nas še dodatno omehčale in ozaveščale področja, kjer imamo največ čutno gibalnih blokad in podzavestnih mišičnih napetosti. To nam je omogočalo dotakniti se globokih čustev, prepričanj, ki so nas omejevala in nehotno višala mišično napetost. Spremembe sem občutila znotraj lastne some in jih zaznavala pri izvajanju AEQ vaj ob zaključku vsakega študijskega dneva. Po tednu dni izkustvenega učenja aktivne terapije sem domov odšla globoko ozaveščena, z veliko mero miru in tišine, iz katere sem črpala moč ter energijo še daleč v delovne dni.

Hvala Aleš, da sem del tega, da si ti naš učitelj, in da je to šele začetek

Petra Šmid Seljak, Vrhnika, učenka 3. stopnje AEQ metode® 1/5

Preberite še:

Že prva stopnja je v meni vzbudila vznemirjenje, ki ga čutiš v telesu, ko najdeš tisto PRAVO. Poglabljanje vase skozi učenje AEQ metode, izvajanje AEQ vaj in opazovanje lastnega spreminjanja so bili začetki. Prepletanje novih spoznanj o somatiki ter znanj in vedenj, do...