Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Simona Lesar

Izkušnja šolanja 3 stopnje metode AEQ

Pogledam, občutim, slišim, obvladam, svetujem, vodim in se naprej učim. Vse te komponente sem spoznala in nadgradila v šoli 3 stopnje metode AEQ.

Skozi skrbno izbrane vaje, dodelane v popolnosti sem svojo lastno somo učinkovito spoznala in vse informacije katere sem prejela sem skozi vaje vedno skrbneje predelala, umestila. Veliko informacijskega vakuma sem zaradi travm imela in delo v teh letih ni bilo lahko.

Pred leti sem se srečala in izvajala Tai chi, s katerim se  v vsakdanje življenje nisem tako dobro umestila kot sem se lahko s pomočjo AEQ metode. Očitno je primernejša za zahodni svet in še nismo zreli za Tai chi. Ali pa to spada v vzhodni svet. Za boljše delovanje in učinkovitost smo mi bolj odmaknjeni od svoje biti, kot na vzhodu in potrebujemo več navodil saj smo tudi telesno večji.

Soma ima neskončno možnosti za prenos informacij. Pa sem ugotovila, da se pri neskončnosti ne počutimo živi. Pri neskončnosti samo smo in nič ni odboja in ne povratnih informacij. Kot da bi pluli po širnem morju brez kompasa in iščeš otoke, da ti da povratno informacijo, da lahko pristaneš.

Zato sem se podala na pot raziskovanja skozi telo. Tu v povezavi z umom in telesom imamo kaj za otipati prijeti in občutiti. Tu dobimo povratne informacije takoj. In tu naredimo gladki korak naprej. Vsako bežanje izven telesa je škoda. Škoda, ki jo ne preživimo in ne delujemo na zemlji v dobrobit in da se sproti učimo.

Veliko jih z meditacijo, odvisnostjo od spanja ali stres šoki hladne vode, hitrim tempom želi oditi in živeti v iluziji. Resničnosti, katero morajo kasneje sprejeti tudi otroci si ne predstavljam, da eden od staršev ne bi začel z AEQ metodo, ter tega izvajal. Za meditacijo menim, da je to vmesna postaja, da se regeneriraš. Z meditacijo, gre vse mimo tebe, kot oseba.

Masa je tista iz katere smo in mišice so tu prioriteta. Metoda AEQ se lepo poda, da se vrnete v telo. Postopno boste šli v travme in informacijski vakum se bo z vajo zapolnil s kinetično energijo in lažje boste prišli do potencialne energije za urejevanje stanja.

Vaje so dobre tako za raziskovanje travm, kot za polnjenje vakuma, katerega bi se morali postopno naučiti ob primerni okolici, pa se žal nismo mogli, ker nam je omejilo gibanje in vedenje. Soma je neskončna ima pa zgoščene informacije v telesu in telo je tisto, ki dobiva vojne, um ima pa bitke.

Tako je mene bolečina v preponi dimelj omejila pri teku v službi Slovenskega naroda. To sem želela urediti. Da bi vedela, da bo ta pot tako dolga ne vem če bi se odločila zanjo. Po drugi strani pa, kaj če bi obležala in ne bi zmogla naprej bi bila pot 3x daljša. Ponosna sem, da sem skozi lastne izkušnje prišla tako daleč, da sem za to prejela Diplomo. Drugače je če obležiš in samo ležiš ali zavestno ležiš in izvajaš postopoma vaje.

Ponosna sem na to znanje, ker prepona bi lahko rekli da je v temelju telesa in če pri temeljih v hiši nekaj ni ok, bi takoj poklicali mojstre in začeli urejati ali bi se odselili. Lažje bi se bilo odseliti. Zato sem toliko bolj ponosna na lastne temelje v telesu, katere sem pridobila nazaj v šolanju metode AEQ in izvajanju AEQ vaj.

Hiša kateri greš urejat temelje res ni nikoli ista je lahko boljša od prejšnje, kjer si lahko ustvariš topel dom z lepšo vsebino. Tako sem se počutila po prejetju vsake diplome metode AEQ. Eno leto sem spoznavala motoriko, drugo leto senzacije in povratne zanke iz globine telesa. Tretje, četrto, peto leto sem nadgradila. Pisala sem se učila, vadila, odprla s.p. Stranke katere imam večinoma poznam. Začela sem ceniti svoje znanje, da lahko delim in računam.

Tudi to smo se skozi vaje in učenje postopno učili, da je odnos vzajemen. Če imam telo in um usklajen je čas in govor počasnejši sem resnična. To sem jaz. Ko rečem da sem ponosna to tudi zavibriram in z vajami to tudi ostane. Tako lažje učim lastnega otroka in sem odrasla.

Hitra hoja in tek začnem sedaj. Pa ne da bi bežala pred samo seboj, kot pred leti z rolarji in da bi zaradi tega ohranila službo, ampak da vse, kar sem se naučila, hitreje podajam naprej, ker to v teh časih potrebujemo.

Ste vedeli, da preveč informacij štejejo za siljenje. Zato  se odločite sprejemati pravilnejše informacije da izgradite sebe.

Meni je AEQ pri tem pomagal.

 

Simona Lesar, učiteljica AEQ metode 3 stopnje

Preberite še:

Pogledam, občutim, slišim, obvladam, svetujem, vodim in se naprej učim. Vse te komponente sem spoznala in nadgradila v šoli 3 stopnje metode AEQ. Skozi skrbno izbrane vaje, dodelane v popolnosti sem svojo lastno somo učinkovito spoznala in vse informacije katere...