Simona Benedičič

Sem Simona, učiteljica AEQ metode 2. stopnje in AEQ dihanja 1. stopnje.

Sebe bi na kratko opisala kot družabno, prijazno in skrbno. Uživam v glasbi, plesu in lepotah narave. Učim se biti bolj prisotna in manj resna. Vedno bolj se zavedam potrebe po čutenju sebe, ki me prebuja, da lažje zaznavam svoj notranji svet in okolico in tako lažje ločujem balast in hrup od resnice. Vse bolj in bolj se zavedam sebe: svojega vedenja, gibanja, dihanja …

Sem dolgoletna inštruktorica vadbe pilates in skupinskih vadb. Odkar imam bolj jasen vpogled v pojav ter vzroke kronične zakrčenosti, se je moj odnos do telesa in gibanja spremenil, to pa je vplivalo tudi na način mojega poučevanja v svetu športa in rekreacije. Poleg dela z običajno populacijo mi je v veliko veselje tudi delo z mladostniki in starejšimi, ki iščejo pot do boljšega počutja, bolj čvrstega in gibkega telesa ter sprostitve.

Študirala sem pedagogiko na Filozofski fakulteti. Z izobrazbo sem si želela pridobiti znanje s področja poučevanja in vzgoje. V osnovni šoli, kjer sem zaposlena, imam vsak dan priložnost opaziti in slišati učence ter razumeti njihove psihofizične potrebe. Prav otroci/učenci so tisti, ki mi kažejo, kako biti spontan in živ v telesu …

V posebno zadovoljstvo pa mi je učiti AEQ metodo, ker je tako celostna v razumevanju življenja, samospoznavanju in reševanju težav, da je za vsakogar odlična priložnost za boljši jutri. Sama sem v metodi našla dragoceno orodje, ki mi širi pogled nase in posledično spreminja moj pogled na svet. Pomaga mi prizemljiti um in me vodi do večjega samozavedanja, kar poglablja moj občutek notranje stabilnosti. S tem si lahko privoščim več spontanosti. In v tem je svoboda, ki jo iščem/o!

Prek učenja in izvajanja AEQ metode vam lahko pomagam poiskati vzrok, zakaj ste ujeti v določenem kroničnem (bolezenskem) stanju in vas vodim do večjega samozavedanja, s katerim se boste lotili preseganja starih vzorcev delovanja. V procesu učenja boste pridobili več sočutja, razumevanja in spoštovanja do sebe in s tem našli učinkovitejše načine za reševanje izzivov – v tempu, ki vam ga narekuje telo in ne ego.

Izvajam individualno in skupinsko učenje AEQ metode. Za kakršnokoli vprašanje ali prijavo na termin sem dosegljiva po e-pošti [email protected] ali na telefon 031 344 031 od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah.

 

Simona Benedičič

Učiteljica AEQ 1. stopnje; pridobitev naziva: 25. 4. 2021

Učiteljica AEQ 2. stopnje; pridobitev naziva: 22. 11. 2021

Učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje; pridobitev naziva: 22. 5. 2023

 

AEQ učitelji:

Orehovlje 31, Kranj, SloveniaMobi: 031 344 031Mail: [email protected]