Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Aleš, pozdravljeni!

Sem morala prav pomisliti, kako sem in kako se po spomladanskih opravilih zunaj počutim v primerjavi z lani. Saj veste, spremembe na bolje običajno manj in kasneje opazimo kot na slabše…

Danes sem 4 ure obrezovala in privezovala brajdo, vse nad višino ramen, pa v levi rami ne čutim nobenih bolečin, v desni (desničarka) pa zmerno bolečino. Ja, precejšnja sprememba! J

Glede na to, da sem imela pred 6 leti zamrznjeno in 3 mesece popolnoma nepremično desno ramo zaradi 12 mm kalcinata v sklepu in kalcinacije v levi rami, sem prav ponosna nase in na svoje današnje počutje!

Res se pozna in obrestuje vsakodnevno izvajanje AEQ vaj od oktobra lani, delo z učiteljem AEQ Samom iz Kranja in udeležba na vaših Zoom delavnicah z vsemi vašimi napotki in razlagami.

Poleg tega še dodatno prebijanje podzavestnih vzorcev in čustev, ki jih v meni sproža AEQ metoda, spremljam in ozaveščam tudi skozi meditacije.

Spoznanja o sebi posledično skušam prenašati v svoje življenje, v spremembo vedenja in odzivanja na vplive iz okolja ter urejanje mojih odnosov. Predvsem najprej odnosa s sabo.

Bolečine v križu so manjše, prav tako kronične bolečine v obeh kolenih, zaradi katerih mi je grozila operacija meniskusa in sem sploh iskala »alternativno« rešitev ter lani jeseni hvalabogu našla vašo metodo.

Danes bolečine v kolenih kljub večurnem delu zunaj skoraj niso več prisotne (desna malce, tudi sicer je cela desna stran slabša), kljub napornemu dnevu (še pokanje in selitev na drugo lokacijo).

Samo me je pred 10 dnevi pohvalil, da imam pomlajeno telo in da sem ga pri hoji po stopnicah že skoraj malo priganjala. Tudi kratka sapa na vrhu stopnic po delavnici dihanja ni bila več tako kratka kot oktobra. No, malo za šalo, malo zares.

Sicer sta se mi v tem času rameni poravnali bolj nazaj, medenica pa naprej, kar pomeni bolj pokončno držo namesto nagnjenosti naprej.

Višji lok hrbta na desni strani in dvignjena medenica na desni sta se skoraj poravnala s tlemi. Pri ležanju na hrbtu mi že dolgo ni več treba podlagati podpore pod kolena, temveč lahko ležim s stegnjenimi nogami in polovico noči že lahko prespim na hrbtu.

Kronična zakrčenost trebuha je bila tako huda, da ga dva meseca po pričetku vaj sploh še nisem čutila (totalna histerektomija pred 5 leti).

Posledično je bila prisotna kronična zakrčenost kolen in kronična bolečina v njih. Nisem čutila stegenskih mišic, sploh notranjih, ker so bile ves čas napete. Zdaj vse to že čutim in tudi deloma uspem sprostiti, zato so bolečine v kolenih bistveno manjše.

Prej nisem mogla brez bolečin prehoditi niti kilometra, kar me je spravljalo v obup. Zdaj skoraj brez problemov prehodim že 3,5 kilometra. Nepredstavljivo, kakšno olajšanje in sprememba! Kot bi mi nekdo vrnil življenje!

Tesnoba in depresija se umikata volji do življenja, saj se bolečine po celem telesu postopoma umirjajo (diagnoza fibromialgija). Ponovno čutim svoje telo, ki postaja zopet živo.

Čeprav sem še vedno toga,  vem, da bom še napredovala, saj mi že ta sprememba vrača zavedanje, da s predanostjo in rednim izvajanjem AEQ vaj in dihanja, zmorem še več.

Da ni moja prognoza invalidski voziček, temveč slej ko prej veliko bolj vitalno telo, v katerem se ne bom počutila 15 let starejšo kot sem.

Terjajo pa te spremembe res trdno voljo in veliko vloženega časa ter energije v redno izvajanje ter posledično razumevanje same sebe in vzrokov za zakrčenost v telesu ter sproščanje tam zamrznjenih podzavestnih in čustvenih vzorcev iz preteklosti, kar mi prej samo skozi meditacije, brez povezave s telesom, ni bilo mogoče. Napredek me vzpodbuja k veliki predanosti in disciplini pri vsakodnevnem izvajanju vaj in dihalnih modulov, kar je tudi za moj karakter velika sprememba.

So pa vse vaše delavnice zame zelo intenzivne, ker imam zelo močno intuicijo in se mi iz podzavesti sprošča toliko vzorcev in prepoznanj o sebi in svoji preteklosti, ki nezavedno vpliva na mojo sedanjost, da mi je včasih res naporno slediti. Sploh zaradi tempa 2x dnevno že drugi mesec, ko nimam časa v resnici vedno ponotranjiti ali predelati, kar se dogaja v meni. Dostikrat namenoma pustim tako in samo opazujem prebujene občutke in telo, ne želim še dodatno brskati in raziskovati, da se mi podzavest spet ne upre in kaj ne ušpiči (padec vznak na glavo decembra, ko se mi je porušilo in celo poslabšalo vse, kar sem do takrat napredovala, ker je bilo očitno preveč in prehitro).

Večkrat sem v sebi že zaslišala stavek, pa ga z iskreno zahvalo, občudovanjem vas samih, širine vašega znanja ter vašega dela, pa tudi potrpežljivosti, s katero nas vodite skozi vaje in razumevanje naših reakcij in zablokiranih podzavestnih vzorcev, z veseljem zaupam še vam: »AEQ mi je rešil in vrnil Življenje!«

Že komaj čakam tudi prvo osebno »terapevtsko« srečanje z vami v maju, čeprav vem, da bodo spet »potresi«. A bom lahko naprej gradila na novih, zdravih temeljih.

To, da sem lahko delala z vašim učencem – učiteljem AEQ in prisostvovala vašim delavnicam preko Zooma, doživljam kot velik blagoslov, ker sem tako v času, ko sem čakala na prvi termin pri vas, že precej premaknila in bom do vas prišla že vsaj malo »zmehčana«, z veliko večjim razumevanjem procesov v sebi in bo najino delo tako lahko neke vrste nadgradnja, ne delo iz samega začetka.

Veselim se vseh premikov na bolje, ki me s pomočjo AEQ še čakajo.

Svobode gibanja brez bolečin in manj stresnega ter čustvenega odzivanja na okolje.

Globokega vdiha in izdiha Življenja.

Hvala, da STE.

Anita

 

Preberite še: