Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Pozdravljen Aleš,

 

ne samo vaje, ampak tole učenje mi postaja vse bolj všeč, ker vse bolj razumem pomen tega kar se dogaja v telesu. Odkrila sem že ogromno stvari, ki jih zdravniki niso v vseh letih, kar hodim po pregledih zaradi bolečin. Vam napišem en primer…Nazadnje sem prišla do vzroka zakaj npr. tudi, ko samo kuham težko stojim in delam vse hitro, da se čimprej lahko uležem. Po op. raka dojke se mi je očitno prsni koš tako zarotiral, da mi otežuje dihanje. Na levi strani, kjer je bila op. tudi bezgavk, je preveč odprt in na drugi strani konstantno stisnjen. Zdaj, ko sem to začutila, lahko z znanjem, ki sem ga dobila od vas, to usklajujem. Še posebej pa moram biti pozorna, da na tisti strani, kjer je prsni koš stisnjen, da pri izdihu ne stisnem preveč, sicer se mišice težje razširijo pri vdihu, ker imam občutek kot bi bile iz neke goste snovi – lave ali medu;).Skratka, skozi vaje, sem ozavestila ogromno vsega in to poskušam prenesti v hojo, sedenje, komunikacijo…čeprav gre počasi, je napredek viden.

Vaje delam vsak dan, nikakor pa ni isto, kot če jih vi vodite. Največkrat sem prehitra in ko to zaznam, ponovim na počasneje in večje zavedanje.

Tako zelo je zame pomembno tudi vse kar ste povedali v povezavi z zakrčenimi mišicami in zamrznjenimi energijami oz.potlačenimi čustvi. Čeprav nisem imela nikoli tega občutka, zdaj vidim, da je pri meni veliko tega.Ko pridem marca do vas, boste mogli še marsikatero stvar ponoviti;) Nisem si vsega zapomnila, predvsem je zame tako pomemben tisti prvi del druge delavnice, ko ste res tako smiselno razlagali to povezavo o potencialni in kinetični energiji itd.. Nekatere stvari prej opazim pri drugih in potem se vprašam kaj je tu moje ter na ta način ugotovim ter počasi spreminjam gibanje, vedenje. Ko hodim samo razmišljam kateri del vaje paše v gib oz. korak in poskušam to izvesti tudi stoje. Veliko je tega za misliti, ker se bo treba vsak gib naučiti na novo, toliko je teh neskladij in zakrčitev v eno in drugo stran. Verjamem pa, da bom tudi to uredila.

 

Lahko noč,

Tanja

 

Preberite še: