Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Lana Bauman

Minilo je skoraj eno leto od zaključenega seminarja, pa se še zmeraj učim vsak dan. AEQ metoda ne nudi rešitev iz danes na jutri in tudi znanje se ne pridobi iz danes na jutri.

Na seminarju dobimo veliko količino novih informacij, nekatere so šokantne, druge razsvetljujoče, povezovat se začne veliko delov sestavljanke, ki govori o stanjih človeškega sistema. Ampak resnično dojemanje in razumevanje teh informacij se dogaja še dolgo časa. Še danes vsak dan ugotovim nekaj novega, doživim “aha” trenutek, ko se teorija poveže s prakso. Ko v vsakdanjih dogodkih doživim razsvetljenje in odgovori postanejo jasni, ustvarijo se nove povezave. Tako spoznavam sebe in odnose v katerih sem, izboljšujem razumevanje okolice in notranjosti ter počasi, postopoma a vztrajno spreminjam nekoristne vzorce podzavesti.

Postala sem sočasen gledalec in igralec svojega življenja. Pogled na svet je zelo drugačen, prav tako pogled na odnose, na ljudi ki so mi blizu, na težave s katerimi se soočam, na želena in neželena stanja v katerih sem.

Razlaga na seminarju je zelo jasna, obsežna in natančna, podkrepljena s primeri, ki poglobijo razumevanje. Aleš si tudi po seminarju zmeraj vzame čas in odgovori na vprašanja, ki se pojavljajo, ne glede na to ali gre za osebno vprašanje ali za vprašanje povezano z učenjem AEQ metode. Zmeraj nas usmeri, ko to potrebujemo in ponudi dodatne razlage.

Menim, da so zelo pomemben del seminarja naloge, ki jih opravljamo še dobro leto po zaključenem seminarju. Tako ostajamo v stiku z AEQ metodo, prebiramo članke in prihajamo do novih ugotovitev, do globljega razumevanja.

Seminar nudi dovolj znanja za samostojno učenje AEQ metode na 1.stopnji. Predvsem pa nudi znanje in orodja za postopno spreminje neželenih vzorcev in poteka življenja. Sprejela in prevzela sem odgovornost za svoje življenje in tako nisem več nemočna, saj razumem kaj se mi dogaja in vem v katero smer moram iti, če želim doseči spremembe. Proces ni linearna črta ampak je krivulja, ki se nenehno vzpenja in pada in tako počasi, a vztrajno vodi k napredku.

Nikakor ni lahko, vsekakor pa je vredno. Vsake ure, vsake minute, vsakega napora, joka, depresije, ker je na drugi strani sproščenost, svoboda, spontanost, veselje in sreča.

Lana Bauman, učiteljica AEQ metode 1. sotpnje

 

 

Preberite še:

Minilo je skoraj eno leto od zaključenega seminarja, pa se še zmeraj učim vsak dan. AEQ metoda ne nudi rešitev iz danes na jutri in tudi znanje se ne pridobi iz danes na jutri. Na seminarju dobimo veliko količino novih informacij, nekatere so šokantne, druge...