Izjemno in koristno znanje.

Pozdravljen Aleš,

Pošiljam ti moje mnenje o programu.

Po programu AEQ dihanja, sem še tako polna vtisov, da bi lahko napisala roman. Program AEQ dihanja je nedvomno intenziven in zelo reflektiven.

Vse pohvale za tako natančno preštudirano in odlično strukturirano metodo. Znanja, ki nam jih Aleš podaja skozi razlago so neprecenljive vrednosti.

Zame je bilo precej šokantno, najprej razumevanje, da dokler obstajajo razlike med podzavestnim delom in zavestjo ne moreš ustvariti harmonije in tako tudi ne dolgotrajne spremembe. Dokler obstajajo razlike med tem, kar so podzavestni vzorci in hrepenenja v zavesti, živiš s konfliktom v sebi. Potem ravno z odkrivanjem in razumevanjem razlik med zavestjo in podzavestjo lahko najdeš smernice za uvajanje sprememb in tako postopno skozi soočanje in delovanje, dvigaš čustveno zrelost v sebi.

Razumevanje kako je tvoja podzavest s programi iz otroštva do sedaj vodila tvoje življenje, izkušnje in odzive ti pomaga do te stopnje, da skozi vaje in s tem odpiranje globokih podzavestnim vzorcev, skozi Soočanje počasi zmanjšaš strah v sebi in si tako omogočiš, da greš naprej. Programi v podzavesti so programi, ki jih hranimo tudi v svojem telesu (fascije, zakrčenost mišic, struktura). Z vzorci, ki jih imamo v podzavesti smo si ustvarili fizični oklep in ravno skozi telo, skozi občutenje, skozi bolečino, od katere vsi radi bežimo, dobimo pomembne informacije kaj se z nami, v nas dogaja v vsakem trenutku.

Program s katerim sem v sebi odkrila novo razsežnost razumevanja in s tem tudi kako zaznati in prepoznati sporočila iz telesa in posebno kaj mi le ta sporoča. Kako razumeti, da se potencialna energija izraža in pretvarja v energijo gibanja (kineticno energijo) tudi skozi tvoje telo in če te energije ne izraziš z delovanjem, ona še naprej deluje znotraj tvojega telesa, kar s tlačenjem, na dolgi rok postane destruktivno.

Izjemno in koristno znanje. Na kratko sem povzela del, ki se me je najbolj dotaknil. Napisala pa bi lahko še veliko več.

Skratka to je program, ki ga močno priporočam. Kljub mojem rednem udeleževanju na različnih izobraževanjih trdim, da je AEQ metoda preprosto korak dlje. Program v katerem boš zavestno in z doslednim delom lahko dosegel velik napredek in si omogočil in povrnil stik s samim seboj. To je življenjsko učenje ob katerem, v kolikor si pripravljen in si tega želiš, lahko narediš ogromno na sebi, zase, za svojo družino, za svoje otroke, za odnose (v prvi vrsti za odnos, ki ga imaš v sebi do sebe in do vsega, kar živiš – kateri se kaže ravno v tem kako živiš, kar živiš) in za svoje življenje.

 

Lep pozdrav,  Jana