Mnenje o AEQ dihanju® 1. stopnje, Neža Grkman

Izkušnja, mnenje in posledice seminarja AEQ dihanja 1. stopnje

Seminar za učitelja Aeq dihanja 1. stopnje je bil zelo intenziven. Hkratno ob vse večjem čutenju in odkritih spoznanjih čutim tudi osvoboditev. Z vsakim novim realnim spoznanjem gre en del teže z mene, trebuh postaja čedalje bolj sproščen.

Opazila sem razliko v svojem delovanju in dojemanju na preteklem seminarju v primerjavi s prvim, nekaj mesecev nazaj. Tokrat je bilo zame veliko bolj sproščeno, bolj varno, k čemur je zagotovo pripomoglo manjše število udeležencev, saj imam velike težave pri vzpostavljanju stika z novimi ljudmi.

Med 4-dnevnim seminarjem so se pojavile fizične bolečine v hrbtu, vratu, glavi, pred spanjem pa me je močno bolel želodec. Oteženo je bilo tudi dihanje.

Povezava z udeleženci seminarja se mi zdi zelo pomembna, meni osebno dajejo ti pogovori nov pogled, razkrivajo tabuje, vlivajo moč in predvsem kažejo normalnost, saj nisem bila vajena iskrenosti, pristnega izražanja. In na vse to mislim, ko govorim o osvobajanju. To dojemam kot zelo odrešujoče. Vsakič, ko v varnem okolju lahko spregovorim, čutim, da del teže pade z mene, moj trebuh postaja mehkejši. Področje trebuha še vedno zelo slabo čutim, saj sem močan zid trebušnih mišic ustvarila že pri 13ih letih, ko sem se resno ukvarjala s treniranjem teka na kratke proge. Sedaj pa ga zavestno mehčam.

Spoznanja so bila tokrat še globlja, močnejša, slika o mojem življenju in dojemanju le tega postaja širša in jasnejša.

Veliko razmišljam, poslušam posnetke seminarja in odkrivam svoj odziv na izrečene besede. Zanimivo mi je analiziranje sebe, selektivna gluhota in resnica, skrita za smehom na seminarju, sta mi trenutno največji učiteljici. Vsak dan je nek nov ‘aha’, nov presunljiv trenutek zavedanja, ki pripelje do novega spoznanja.

Odkrivam in se učim, kaj več pa o posledicah trenutno še težko govorim.

Najlepša hvala Alešu za previdno doziranje vprašanj z namenom odkrivanja resnice ter Jasmini za potrpežljivost, spodbudne besede in vodenje skozi naporne dihalne protokole in vaje. Hvala sošolcem za deljenje lastnih izkustev, mnenj ter nujno potrebnega smeha ob koncu dneva.

Neža Grkman, učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje

Preberite še:

Seminar za učitelja Aeq dihanja 1. stopnje je bil zelo intenziven. Hkratno ob vse večjem čutenju in odkritih spoznanjih čutim tudi osvoboditev. Z vsakim novim realnim spoznanjem gre en del teže z mene, trebuh postaja čedalje bolj sproščen. Opazila sem razliko v...