Mnenje o AEQ metodi® 1.stopnje, Matevž Polak

Vsekakor nepričakovano.

Predvsem sem prišel zaradi vaj in odprave bolečin v hrbtenici, ki je povsod prisotna. Najprej me je zmotilo govorjenje malo o tem in drugem, ki ni imelo nobene rdeče niti. Aleš je uporabljal besede, za katere nisem imel pojma, kaj želi povedati.

Potem pa sem (ker sem radoveden) vprašal to in ono in sem dobil zelo logične odgovore. Počasi so vse debate dobivale smisel.

Pa smo začeli delat vaje. Petra prijazna, sproščena dosledna (na kratko simpatična). Jaz pa, zategnjen kot šus. No, po vajah odlično, sproščen prvič po zelo zelo dolgem času. Opazil sem odziv telesa na vso to sproščenost v obliki rahlega glavobola, občutka migetanja  in zavedanja lastnega telesa (kjer so bile prej misli, nemir in kr eni občutki). Adijo pamet pa odzivi ostalih sošolcev. Ne morem verjet, kakšna moč je v teh vajah.

Na koncu drugega dne s polno glavo vsega, sem zaspal in tretji dan drugi jaz. Bolj sproščeno in dosledno skozi ves dan. Zaradi sproščenosti sem se začel bolj zavedati ostalih. Energija sošolcev veliko bolj prijateljska in povezana.

Zaradi izkušnje in znanja so mi zadeve že malo bolj jasne. Imam veliko željo, da prenašam tovrstno znanje o svobodi in sproščenosti, ki na začetku ni bila videti tako.

Vesel sem tudi, da sem spoznal delovanje (vsaj malo) mojih družinskih članov. Predvsem vlogo moje žene, ki mi je bila samoumevna, kakšno pomembno vlogo ima v mojem življenju. Zdaj jih drugače in bolj razumem ter čutim. Želim, da se veliko bolj povežem z njimi. Saj sem se zaradi moje napetosti od njih in od sebe ločil. Upam tudi, da se nekaj tega znanja prenese tudi na njih.

Zadeve so se začele spreminjat. Ne s svetlobno hitrostjo, vendar pa. Nimam več bolečin v komolcih, hrbtu in delih za katere sploh vedel nisem, da so napeti ali v bolečinah.

Matevž Polak,Učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še:

Vsekakor nepričakovano. Predvsem sem prišel zaradi vaj in odprave bolečin v hrbtenici, ki je povsod prisotna. Najprej me je zmotilo govorjenje malo o tem in drugem, ki ni imelo nobene rdeče niti. Aleš je uporabljal besede, za katere nisem imel pojma, kaj želi povedati.