AEQ® ODNOSI

Najpomembnejše področje AEQ pristopa so AEQ odnosi, kjer se združi znanje in praksa AEQ metode in AEQ dihanja ter proces dviganja čustvene zrelosti za doseganje višjega razumevanja procesov in principov, ki urejujejo in določajo naše odnose. Boljši odnosi so naša super moč pri odpravi kroničnih stanj.

Korak 1: Preberite več o področjih, ki jih urejujemo v AEQ odnosih

AEQ Odnosi

Za učinkovito urejanje kroničnih stanj je zelo pomembno urejevati odnose in dvigovati njihovo učinkovitost. Kronična stanja so zelo pogosto povezana z neučinkovitimi oblikami odnosov in nepravilno uporabo čustev za urejanje težav. Namen AEQ odnosov je, da s primerno uporabo AEQ metode in AEQ dihanja z dodatkom znanja razumevanja odnosov po AEQ metodi omogoči osebi, da postane boljša v partnerskem, starševskem, prijateljskem ali poslovnem odnosu. Da zaradi boljšega zavedanja sebe in drugih in večjega zavedanja vpliva na druge in razumevanja vplivov okolice nase drugače deluje in se odziva ter vpliva na okolico in spreminja procese in stanja v njej. Tako postaja vedno boljši v reševanju problemov, bolj učinkovit v sodelovanju z drugimi pri tem in določanju, kako nekdo ali nekaj vpliva na to učinkovitost. Dvig učinkovitosti reševanja problemov na celostni ravni in dvig sposobnosti, da kot par ali skupina vedno bolje, učinkoviteje in trajneje rešujemo probleme je pogoj za več parasimpatičnega stanja in manj kroničnih bolečin, težav in bolezni.

Naša struktura je asimetrična. Moško telo deluje drugače od ženskega in oba potrebujete drugo stran, da se lahko združita v uravnoteženo celoto. Ženska lahko ustvari novo življenje, moški pa lahko ustvari dovolj stabilno okolje, da lahko v njem ženska ustvari, ohrani in razvije otroka, ki potem nadaljuje vrsto. Eden brez drugega ne moreta dovolj učinkovito delovati, da bi lahko živela in ravno tako eden brez drugega ne moreta ustvariti, ohraniti in razvijati življenja. Zato je logično, da so odnosi med moškim in žensko in med ljudmi osnova, ki določa, kako živimo.

SMA lahko zelo močno negativno vpliva na obliko in kakovost odnosov, ki jih imamo z drugimi in tako ustvari neučinkovito okolje, toksičnost okoli nas in v nas. Takšno okolje pa je plodna podlaga za kronična stanja, bolečine in težave.

Namen AEQ odnosov je da vam ponudi znanje in razumevanje procesov, ki določajo obliko in učinkovitost odnosov in jih združi z AEQ metodo in AEQ dihanjem ter AEQ vajami za doseganje trajnih sprememb in napredka v odnosih. To vam bo omogočilo vedno boljšo uporabo sodobnega okolja in zanesljivosti, urejenosti in časa, ki ga nudi za dvig kakovosti in odpornosti odnosov ter več življenja v vas in tistih, ki vam veliko pomenijo.

Kako začeti spreminjati odnose po AEQ metodi?

Korak 1: Preberite več področjih, ki jih urejujemo v AEQ odnosih

AEQ metoda in nosečnost

AEQ metoda to razumljivo razloži in omogoči dojemanje resničnega stanja v ženski in njenega odnosa s partnerjem ter okolico. Tako je mogoče primerno vplivati na odnos do sebe in okolja ter se pripraviti na starševstvo.

Preberi več »

Potlačenje čustev

Življenje v socialnem okolju, družbena pravila in medsebojni odnosi od odrasle osebe zahtevajo, da ne kaže svojih občutkov vsakič, ko jih začuti v sebi. Skozi odraščanje se naučimo, katera čustva lahko pokažemo in katera ne, koliko jih izrazimo navzven ter kdaj in na kakšen način.

Preberi več »

Bolezni rodil pri ženskah

Predpogoj za zdravje rodil je partnerski odnos, v katerem lahko ženska prepozna, kaj jo dela nemočno in potem moški v glavnem uredi to, kar žensko dela nemočno. Ženska pa nato lahko dokonča celoten proces. V takem primeru…

Preberi več »

AEQ METODA

Kronično bolečino lahko spremenimo in odpravimo šele z uvedbo sprememb, česar pa ne moremo storiti, če ne vemo, kaj delamo. Zamera, sovraštvo, samo pomilovanje, občutki krivde, jeza, potrtost…

Preberi več »

Če si uravnovešen v partnerstvu…

… potem ljubiš to osebo, ker te dopolnjuje. Ne za to, ker jo potrebuješ, ampak ker jo želiš imeti ob sebi, in to je ljubezen. Če želiš ljubiti drugega, potem moraš najprej ljubiti sebe. Če so te starši ljubili brez pogojev ali motivov in imeli sami primerno čustveno zrelost…

Preberi več »

Zakaj potem par ostane skupaj?

Ker mora, ne, ker hoče, čeprav tega ne vedo in ne razumejo, saj dobivajo različne misli in vplive tako iz zavesti kot podzavesti. To jih zmede, straši, postavlja v dvome in entropijo kroničnih stanj. Tudi če prekinejo tak odnos, ki ga sovražijo…

Preberi več »

AEQ v partnerstvu

Ko se dva nasprotno neuravnovešena sistema združita v en sistem, dobimo uravnovešen sistem, ki začasno ne krši zakona o ravnovesju. Zato je dvema lažje skupaj, če sta nasprotno neuravnovešena. Seveda pa to ni enako, kot če je ena sama…

Preberi več »

Sodobna družina

Sodoben način življenja močno vpliva na spremembe odnosov v družini. Celotnega učinka sprememb se ne da opisati. Življenje, kot ga poznamo, bi bilo nemogoče brez avtomobilov, tehnologije in interneta.

Preberi več »

Korak 2: Oglejte si video vsebine

Oglejte si video vsebine na YouTube kanalu AEQ metode

Če želite biti obveščeni o novih video vsebinah, pritisnite na rdeč gumb in se naročite na naš kanal.

Korak 3: Prijavite se na šolo čustvene zrelosti

Namen šole je, da učencu omogoči znatno spremembo in dvig celostne čustvene zrelosti z zaporednim sodelovanjem na štirih spletnih AEQ programih. Na programih obravnavam štiri področja, ki so po mojih izkušnjah najpomembnejša in določajo našo življenjsko pot ter »usodo«. Letošnje programe sem zato oblikoval in razporedil v dve šoli za čustveno zrelost z namenom, da bodo tisti, ki želijo ali morajo dvigniti čustveno zrelost to lahko naredili na najbolj učinkovit in varen način, ki jim ga lahko ponudim izven šolanja za AEQ učitelja.

SEPTEMBER 2024

Young masked woman expressing different emotions

DVIG ČUSTVENE ZRELOSTI Z AEQ METODO

OKTOBER 2024

Couple of hands against the sea view

PROGRAM ZA IZBOLJŠANJE PARTNERSKIH ODNOSOV PO AEQ METODI

NOVEMBER 2024

ToxicFamilyDynamics-THUMB-min-qguxfrv5ec10m6c3ob9rplqiy5yw3a3d57l4992txs

AEQ PROGRAM ZA IZBOLJŠANJE ODNOSA Z OTROKOM

DECEMBER 2024

Depositphotos_549157156_XL-qbyr76h4iscia4qkkza910dj9r46fs5sz6y2tgas5s

PROGRAM ZA UREDITEV ODNOSA S STARŠI

Korak 4: Učitelji AEQ odnosov

Spodaj, poiščite željenega certificiranega učitelja AEQ odnosov 1. stopnje, ki vam bo pomagal razumeti in urediti vaše odnose.

Učitelj AEQ odnosov 1. stopnje zna:

  • Učiti osnove AEQ odnosov na področju partnerskega odnosa med moškim in žensko za izboljšanje občutka, nadzora, urejenosti in učinkovitosti partnerskega odnosa.
  • Pozna osnove vpliva senzorno-motorne amnezije ter nepravilne uporabe možganskih polobel na neučinkovit in notranje razpadajoč partnerski odnos.
  • Razume razlike med čustvi 2. in 3. stopnje in zna pomagati pri večanju zmožnosti prepoznavanja in spreminjanja čustev 2. stopnje.
  • Razume principe, ki določajo kakovost partnerske povezave in kako nanjo vplivajo čustva 2. stopnje in podzavestni vzorci, ki jih o obliki partnerske zveze prejmemo od svojih staršev.
  • Z učenjem AEQ odnosov pomaga, da povečan občutek, čutenja telesa nadziramo, razumemo, se ga ne bojimo  in imamo vedno več moči nad trenutnim stanjem. Pomaga razumeti povezavo med potlačenimi čustvi in neučinkovitim partnerskim odnosom.
  • Razume pomen in vlogo moškega in ženskega vpliva in povezave s težavami v partnerskem odnosu, če te vloge niso usklajene s spolom in strukturo telesa.
  • Z učenjem principov AEQ metode in AEQ dihanja pomaga odpraviti strah pred sproščenostjo in razumeti alergijo na sproščanje.
  • Razume vrste in oblike čustev po AEQ metodi in zna razložiti bolj učinkovito uporabo čustev za nastanek, obstoj in razvoj partnerskega odnosa.
  • Omogoči doseganje potrebnih sprememb pri posamezniku, da spremenimo in izboljša verjetnost, da spozna dolgoročno primernega partnerja. Omogoči večanje razumevanje, zakaj se nam v partnerskih odnosih ponavljajo neželeni odnosi in rezultati in partnerski odnosi kljub vloženemu trudu in močni želji ne ohranijo ali se razvijejo v želeno obliko.

Mnenja udeležencev

ALEŠ ERNST = game changer AEQ METODA = life saver

Aleš, svoja razmišljanja o programu moram preliti v pisano besedo, čeprav še vedno to ni lahko in ne steče kot bi moralo…delujem kot pisatelj, ki je izgubil navdih ali rdečo nit zgodbe in mečka list za listom, ti pa se kopičijo pred košem za smeti….Gledam v steno in skušam zbrati...

Preberi več

Na vaših delavnicah spoznavam sebe kot se še nisem.

Dober dan,   Težko vam dam povratno info o učinkih sodelovanja v 30-dnevnem programu AEQ dihanja. Takoj sem se vpisal na zgornji del in težko razmejim med prvo in drugo delavnico.   Na delavnico dihanja sem prišel zaradi darila. Bolj iz radovednosti, saj me zanima vse kar je v povezavi z...

Preberi več

S tem je življenje postalo preprosto enostavnejše. 

Aleš, programa AEQ dihanja sem se udeležila drugič in obakrat je bila izkušnja zase. V prvem programu so mi bile vaje, ki smo jih izvajali v ležečem položaju užitek. Ko si napovedal, da bomo šli vajo stoje, pa so se mi začele tresti noge, ki so naenkrat postale mehke in...

Preberi več