30-dnevni spletni A...
 
Notifications
Clear all

30-dnevni spletni AEQ program: Z razumevanjem svoje preteklosti v boljšo, svobodnejšo prihodnost z učenko 4. stopnje AEQ metode, učiteljico dihanja 2.st in osnosov 1.st.

1 Posts
1 Users
0 Reactions
201 Views
Posts: 224
Topic starter
(@lidija-jakljevicgmail-com)
Reputable Member
Joined: 4 leta ago
Časovnica:
01.06.2024 – 11.07.2024, ob 20:30 uri
 
01.06.2024, sobota, ob 19:30 (uvodno predavanje),
Nadaljujemo v nedeljo, 02.06.2024,
20:30 do 21:15 (30 min AEQ vaje/dihalni protokoli, 15-20 min odgovori na vaša vprašanja, razlaga)
Zaključimo v četrtek, 11.07.2024
Skupaj bomo 30 druženj po cca 45 min + uvodno predavanje.
Program bo potekal vse dni v tednu (od nedelje do četrtka), razen petka in sobote
 
Lokacija:
ZOOM
 
Cena:
300 EUR (1 oseba na kameri)
450 (2 osebi-par na eni kameri)
 

Prijave so obvezne. 

Prijavo potrdite s plačilom.

Število mest je omejeno.

Prijavite se preko obrazca, ki ga najdete na:

https://www.lidija-aeq.si/events/event/30-dnevni-spletni-aeq-program-z-razumevanjem-svoje-preteklosti-v-boljso-svobodnejso-prihodnost/  

Ali na  e-mail: [email protected] ali tel: 031 348 102

 

Ob upoštevanju dejstva, da gre 80% informacij iz telesa v možgane, 20% iz možganov v telo, lahko hitro ugotovimo kakšnen vpliv ima naša SMA (senzorno motorna amnezija, ali kronično napete mišice, katerih tonusa se več ne zavedamo), SMO (senzorno motorna odtujitev) na naše mišlenje, vedenje, dejanja, odločitve.

SMA, SMO oblikujejo tudi naše odnose z okolico (partnerjem, otroci, starši, sodelavci,...). Dogaja se, da imamo občutek, kot da ne govorimo istega jezika, da se ne znamo sporazumevati, imamo le površinske odnose, sodimo, obtožujemo, se oddaljujemo, umikamo od ljudi v okolici in razvijamo manj kompleksne odnose z živalmi, rastlinami,...

Kronično napete mišice nam omogočajo, da ohranjamo potlačena čustva, ki so bila, ko smo bili majhni, nemočni, odvisni od okolice, premočna za nas. Primorani smo se bili prilagoditi, podrediti okolici, da nas sprejme, sicer ne bi preživeli, a cena za to je visoka, saj smo se morali odpovedati sebi, svoji avtentičnosti, sponanosti, igrivosti. Vse to se zgoti tako hitro, tako avtomatsko, nevede, nehote. In vse kar nam preostane je, da se ne spomnimo/pozabimo/potlačimo preteklost in grenke dogodke. A to ne pomeni, da jih več ni v nas, da ne vplivajo na naše vedenje, odločitve, dejanja v sedanjosti.

Ustvarjamo akcije, ki se jih mnogokrat niti ne zavedamo zaradi SMA, SMO, SMI, ker gredo iz podzavesti (naši avtomatizirani programi oz vzorci, ki smo jih prenesli od prednikov in ne preverili ali so dobri ali ne za nas in čas v katerem smo), v okolico. Zavest obidejo, opazimo pa jasnejše, da so reakcije okolice na naše akcije, neželene, da nas okolica ne razume, ne sliši, ne spoštuje, da ji nismo pomembni, potrebni,... ta dejstva potlačimo, se jih ne zavedamo ustvarimo SMI (senzorno motorno iluzijo), da nas to ne boli, ker so se enako vedli do nas naši predniki in nam je to vedenje običajno, ni pa normalno, a to ne moremo vedeti, ker drugačnega okolja nismo kot otroci poznali.

Čutimo pa, da imamo vsak dan več kroničnih težav, tako psihičnih kot fizičnih. Opazimo lahko, da četudi na zavestni ravni ne nezaznamo, da nas nekaj moti, ovira, ogroža, omejuje, še ne pomeni, da velja za naše telo enako. Na vse to kar nas moti, ovira, ogroža, omejuje naše telo odreagira z napenjanjem mišičnih skupin, ki se s ponovitvami istega vedenja (prilagodimo, podredimo se okolici, da nas sprejme), shranijo v podzavest in postanejo naš avtomatski odziv že v otroštvu in se nadaljujejo v odraslost, četudi ne bi bili več potrebni, ker naj bi bili samostojni. A ker jih ne opazimo, spremnimo, posodobimo, se vedemo na enak način pri 40 kot pri 2 letih. Tako nam postane nemoč na določenih pomembnih področjih v življenju, stalnica. Sprijaznimo se, da je to naša usoda. A temu na srečo ni tako, skozi izvajanje AEQ vaj in dihalnih protokolov lahko bolje spoznamo sebe, svojo resnico, pravico, sposobni smo jasnejše določiti kakšna je bila naša preteklost in kako vpliva na sedanjost in naprej na prihodnost nas in naših otrok.

Kot učenka četrte stopnje AEQ metode, vas bom vodila poleg spoznavanje vaše SMA (senzorno meotorne amnezije- pomeni da smo določeno vedenje, dejanje že znali, a smo ga pozabili, npr. smo znali plavati, nato nekja časa nismo plavali in se gremo zopet učit plavanja in bomo hitreje splavali, ker smo to nekoč že znali), naprej v spoznavanje vaše SMO (senzorno motorne odtujitve – kar pa pomeni da določenega vedenja, dejanja nismo nikoli znali, npr. če nikoli nismo znali plavati, se moramo te veščine učit od začetka, kar je zahtevnejše, a še vedno mogoče, če imamo željo, cilj, da bi prišli na drugo stran brega), kar pomeni, da boste skozi vaje in razlago opazili, kakšnega gibanja, vedenja in dejanj vam manjka, da bi bili učinkovitejši v urejanju kroničnih težav. Le-te nam povedo, da se vrtimo v začaranem krogu ponavljajočih se vzorcev, ki nam ne prinesejo željenih rezultatov. Kar pomeni, da vzorci in pogojni odzivi v naši podzavesti določajo, kako se bomo v določenih okoliščinah odzvali, odziv pa je vedno enak (zgodovina se ponavlja, le igralci se menjavajo; temu rečemo tudi usoda), vse dokler ga ne spremenimo in ne ponavljamo več napak iz preteklosti. Tako opazimo in zavestno vplivamo na neželene vzorce, akcije in jih spreminjamo v vedno bolj želene rezultate.

Za to pa potrebujemo višjo celostno čustveno zrelost, kar pomeni, da znamo s primernimi čustvi, ob primernem času, na primeren način, primerno odreagirat. Vso to znanje in izkušnje pa vam bo omogočalo izhod iz kronične nemoči (ki se je trenutno mogoče niti ne zavedate) in naprej iz kroničnih stanj v obliki bolečin, slabega spanja, slabih odnosov,...(ki pa se jih zavedate, a neveste kje je njihov vzrok).

 

Odločitev vsakega posameznika je, ali bo ostal v nemoči in tarnal kako je življenje težko ali pa prevzel odgovornost in spremenili potrebno, da bo prihodnost takšna kot si želi in ne takšna kot mu je bila položena v zibelko od prednikov, ki zaradi nizke čustvene zrelosti niso smeli, znali, mogli drugačne.

NAMEN PROGRAMA:

 • Prek AEQ vaj in dihalnih protokolov vzpostaviti boljši stik s sabo in opaziti kaj vas dejansko moti, ovira, ogroža, omejuje, pa ste si prej pred tem zatiskali oči
 • Kako je vaša preteklost oblikovala vašo sedanjost, ter kaj in kako spremeniti, da bo prihodnost boljlša, svobodnejša
 • skozi vaje in razlago prepoznavati lastno SMO, ter opaziti, kakšnega gibanja, vedenja in dejanj vam manjka, da bi bili učinkovitejši v urejanju kroničnih težav
 • izboljšati odnose s svojo okolico

POTEK PROGRAMA:

 • Učenje AEQ vaj, na različne načine z dodajanjem kompleksnosti, da boste začutili in prepoznali vaše trenutno stanje, napetosti, nelagodja, bolečine, ki vam povzročajo kronične težave in jih odpravljali,
 • Učenje AEQ dihalnih protokolov, s katerimi boste spoznali vaš način dihanja, opazili znake nefunkcionalnega dihanja in težav, ki vam jih le-to povzroča
 • Razlaga tematik, ki bodo temeljila na vaših občutkih, spoznanjih med in po vaji
 • Odgovori na vaša vprašanja, analiza stanja, spremljanje procesov spreminjanja
 • Vsakodnevna udeležba preko spleta iz udobja vašega doma, vam omogoča bolj natančno čutiti tudi okolje v katerem ste in ga po potrebi urejati, da se boste v njem počutili udobno, sproščeno, varno, kot se doma naj bi počutili, ni pa nujno
 • Dobili boste tudi podroben opis AEQ vaj v PDF formatu, da jih boste lahko izvajali in raziskovali sami tudi po zaključku programa in tako vedno bolje spoznavali svoje nezavedne vzorce, ki povzročajo neželene rezultate.

Program je primeren tako za tiste, ki AEQ metode® še ne poznate, kot za tiste, ki želite še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ gibalnih in dihalnih vaj® ter teorije.

Za 30 minut se bomo povezali preko aplikacije ZOOM. Vodila vas bom izbrano AEQ vajo ali dihalni protokol za tisti dan, zraven bo sledila razlaga, ki je nujen del učenja in razumevanja, kako vaje in dihalni protokoli vplivajo na kronične napetosti v telesu, ter kako z usmerjanjem pozornosti povezujete um in telo, kar vas vodi v dobro počutje, lahkotnost in svobodo. Po zaključeni vodeni vaji ali dihalnem protokolu za tisti dan bom odgovarjala na vaša vprašanja. AEQ vaje bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, kar je lahko pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaj in bo ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaj in programa. 

Z rednim vodenim izvajanjem AEQ vaj in dihalnih protokolov prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in s primerno vztrajnostjo napredovali ter sproščali napetosti, ki vam povzročajo neučinkovito dihanje, bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

Za delavnico potrebujete:

 • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, preko katere bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim,
 • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje,
 • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe, pa tudi kakšno odejo.

V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24-ih urah.  Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

 

Program vodim:

Lidija Jakljevič,

Učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

Učenka AEQ metode® 4. stopnje 3/5

Učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

Učiteljica AEQ odnosov® 1. stopnje

Mobi: 031 348 102,

Mail: [email protected]

Share: